Pròtesi fixa: avantatges i inconvenients

Així, una pròtesi fixa o definitiva es col·loca amb l’ajuda d’uns implants (el seu nombre oscil·la entre quatre, sis o vuit) fixats prèviament al maxil·lar i integrats en l’os. Serà sobre aquests sobre els quals es cargola la dentadura, com si d’una normal es tractés. Els implants, a més, compleixen la funció de l’arrel natural de les dents: absorbir el moviment i força de la masticació.

Una col·locació que habitualment fa que la persona recuperi la total funcionalitat de la seva boca i que fins i tot els fa oblidar-se que la porten. Ara bé, no tots poden portar-les, ja que això dependrà de la salut de l’os i els teixits. Un altre punt que has de conèixer és que requereix d’una intervenció quirúrgica i que el procés pot allargar-se entre 10 i 12 setmanes.

La seva principal virtut és la comentada: l’adherència, que no es desenganxen i que permeten funcionar com si de la nostra dentadura de tota la vida es tractés, com si fossin les nostres dents naturals.

Pròtesi removible: avantatges i inconvenients

D’altra banda i de la mateixa manera que existeixen ortodòncies removibles, també tenim pròtesis dentals d’aquest tipus. Es tracta, com el seu propi nom indica, d’aquelles que podem llevar-nos i posar-nos tantes vegades com vulguem. És un dels primers sistemes de pròtesis que va aparèixer, que actualment es troba molt evolucionat i que ofereix un aspecte discret.

Pot ser parcial o completa i sol adherir mitjançant una mena de connectors. També estan recomanades en aquelles persones que estan pensant en fer-se una pròtesi fixa, com a mètode de transició. En tot cas, totes dues s’elaboren a mida i en funció de les necessitats de l’individu perquè no es mogui i s’adapti a la seva anatomia.

Són també més econòmiques i constitueixen una alternativa estupenda per a aquells que per raons mèdiques no poden triar la primera d’aquesta llista. Això sí, hauràs de netejar-la almenys un cop al dia o després de cada àpat. Una cosa que pot resultar una mica incòmode, ja que no resulta igual d’àgil raspallar les dents a la pròpia boca que fer-ho fora d’ella. Tampoc és recomanable dormir amb ella, de manera que haurem d’anar amb compte.

¿La raó? Que els teixits sobre els quals es recolza necessiten descansar. A més, el pacient no acaba de recuperar la força original de la mossegada, i s’ha de tenir en compte que les corones d’acrílic poden ser una mica menys estètiques.

 

Truca ara per demanar pressupost 93.865.26.53